6,2 по Рихтер удари карибския остров Гваделупа и беше почувстван и

...
6,2 по Рихтер удари карибския остров Гваделупа и беше почувстван и
Коментари Харесай

6,2 по Рихтер удари карибски остров

6,2 по Рихтер удари карибския остров Гваделупа и беше почувстван и в Пуерто Рико, съобщи Асошиейтед прес. Местните медии оповестиха, че някои здания са се напукали, а мебели са се разместили. Но няма сведения за вреди, сподели държавна говорителка за АП.

Земетресението е било на дълбочина 166 километра напълно покрай острова - отвъдморски департамент и район на Франция, съгласно Геоложкия институт на Съединени американски щати.  По данни на Европейско-Средиземноморския сеизмологичен център трусът е бил на 39 километра северозападно от административния център Бас Тер, където живеят над 10 000 души, съобщи Българска телеграфна агенция.

През годините в източната част на Карибския басейн е имало мощни трусове. Земен трус с магнитуд от 7,4 удари през ноември 2007 година и провокира вреди на френския карибски остров Мартиника, както и спиране на електричеството в района. 

През ноември 2004 година имаше земен трус покрай островната страна Доминика, който лиши живота на най-малко един човек в Гваделупа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР